Conserve & Cool

Het ‘CoCo’-systeem voor conserveren en koelen van langoustines

Het automatisch laten koelen en conserveren van kreeft waardoor de arbeidsintensiviteit aan boord van een visserschip verlaagd wordt. Vissersschepen ‘MDV-2’ en ‘UK-124’ stonden voor deze uitdaging, maar daar is iets op gevonden door VCU Robotics! ‘CoCo’ was geboren, oftewel Conserve & Cool.

Image Langoustine

Langoustines (Noorse kreeftjes)

Kreeft handmatig sorteren en verpakken aan boord van een visserijschip is een enorm arbeidsintensief proces. Door het automatiseren van het conserveer- en koelproces is de arbeidsintensiviteit aan boord verlaagt. Na het sorteren wordt de kreeft automatisch geconserveerd, waarna ze vervolgens getransporteerd worden naar de koelunit om daar gekoeld te worden. Dankzij dit geavanceerde systeem blijven  de Noorse kreeftjes langer vers en kan de kwaliteit langer gegarandeerd worden. Neem contact op om onze CoCo brochure te ontvangen!

 

Gerelateerde
projecten

Project

Depalletizer – een automatiseringsoplossing voor grootverpakkingen

4 november 2024

Deze geavanceerde, hygiënische Depalletizer wordt ontwikkeld voor Visscher Seafood. Dit doen we door o.a. een zesassige robot in te zetten.

Project

PrecisionPack – een pick & place systeem voor de zalmverwerkende industrie

6 augustus 2024

Een pick-and-place systeem voor de zalmverwerkende industrie.

Project

Pick & place systeem voor bevroren filets

27 augustus 2024

In het project Robotics & Frozen fillets heeft VCU Robotics een pick-and-place systeem ontwikkeld voor bevroren scholfilets.